Хотелскиот комплекс „Манастир“ е основан во 2004 година, а потоа бележи постојан раст. Денес, хотелскиот комплекс има три крила со 30 соби, ресторан, тераса за ресторан, сала за семинари, ВИП салон, СПА објекти, две летни тераси, „чардак“, спортски објекти, детски парк и надгледуван паркинг. Водечка мисла во приказната за хотелскиот комплекс „Манастир“ е идејата за развој на алтернативен туризам.
Градот Берово и Малешевските планини се само мал регион, но претставуваат единствен спој на речиси недопрена природа, културно-историско наследство, етнографија, традиционална музика и ракотворби, елементи вешто спакувани и вклучени во понудата на Манастир.

ЦЕНОВНИК ЗА 2023

ХОТЕЛ МАНАСТИР 4*
BB (ноќевање со појадок )
1/2 лица
 
BB (ноќевање со појадок )
1/1 лица
Стандардна соба30 €40€
Традиционална соба33€48€
Студио33 €48€
Мини Суит39 €54€
Јуниор Суит39 €54€
Конфорт Суит45 €59€
Апартман50 €81€
  • Цените понудени во табелата се по лице за ден за услуга ноќевање со појадок
  • Туристичката такса изнесува 40 МКД за едно лице, за една ноќ
  • Доплата за полу-пансион + 615 МКД за едно возрасно лице
  • Доплата за цел пансион + 1110 МКД за едно возрасно лице
  • Едно дете до 5,99години е бесплатно
  • Едно дете од 6-11,99 години - 680 МКД / Две деца 0-5,99 години - 680 МКД
  • Доплата за трето лице во една сместувачка единица е 1.410 МКД
  • Доплата за четврто/петто лице во една сместувачка единица е 1050 МКД