HOTEL BANJICA *** - СОКОБАЊА

Хотел Бањица е природно здравствено одморалиште лоцирано на левиот брег на реката Моравица во паркот Бањица. Хотелот е изолиран од врева и е одличен за мирен одмор со поглед на реката Моравица и излетничкото место Лептерија. Хотелот располага со: 5 апартмани, 20 двокреветни соби, 70 трокреветни соби (секоја соба има кабловска телевизија, телефон, тераса и безжичен интернет), летна градина, ресторани со поглед на кањонот на реката Моравица, бар со голем избор на коктели, десерти и пијалоци , сала за забава (шах, пикадо, билијард, пинг-понг.), комплетно опремена теретана, оградени и осветлени спортски терени... Под својот покрив Бањица има природен исцелителен фактор и сопствена здравствена услуга, која ги има сите потребни услови за дијагностицирање терапија: болести на респираторниот тракт (бронхитис, астма...), помали нервни заболувања и заболувања на коските и зглобовите (вдишување, капење во термална вода, комплетна физикална терапија...).